Selectează o Pagină

Loading


Cea de-a treia zi a Congresului MOREOM 2022, care se desfășoară la Madrid în perioada 6-9 octombrie 2022, a început prin săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii de către ierarhii din cele trei eparhii aflate sub jurisdicția Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

Soborul de arhierei, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, înconjurat de preoți și diaconi, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în catedrala „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Madrid.

În cuvântul de învățătură rostit după Dumnezeiasca Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif a subliniat importanța rugăciunii în viața creștinului care aduce desfătare duhovnicească. Experiențele rugăciunii în cadrul Sfintei Liturghii sunt unice, euharistice și aduc mulțumire. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe cei prezenți să facă rugăciune unul pentru altul, mai ales la momentele de încercare și să caute scăpare în rugăciune și în Duh, deoarece rugăciunea înseamnă comuniune și întâlnire în Duh, înseamnă dragoste față de celălalt. Prin rugăciune „se adună untdelemn de calitate în vasele noastre” și ni se descoperă libertatea și posibilitatea de a iubi pe oricine și oricât. La rugăciune se adaugă și pocăința, care ne apropie de Hristos, Cel Care ne dă viața cea vie.

După o întâlnire cu reprezentanții Departamentului Românilor de Pretutindeni, în care s-au discutat și oferit informații referitoare la soluțiile de finanțare puse la dispoziție diasporei de către Guvernul României, participanții la Congres au vizitat diferite obiective turistice din capitala spaniolă.

Mâine, duminică 9 octombrie, în ultima zi a Congresului, Preasfințitul Părinte Episcop Timotei, al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, vor săvârși Dumnezeiasca Liturghie în catedrala  ortodoxă din Madrid.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link