Selectează o Pagină

Loading

Duminică, 3 decembrie 2023, la „Centro Mariapoli” din localitatea Castel Gandolfo, în apropierea Romei, a avut loc partea a doua a Festivalului Internațional de Colinde și cântece patriotice.

Această ediție a festivalului, a cincea la număr și a doua care are loc în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, după cea de la Torino din anul 2017, s-a organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif, al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, cu sprijinul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, fiind susținută financiar și de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

După participarea la Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de către Preasfințitul Părinte Arhiereu Vicar, Atanasie de Bogdania, a avut loc partea a doua a festivalului, unde corurile înscrise au prezentat un repertoriu muzical de colinde.

La final, osteneala colindătorilor și a corurilor a fost răsplătită de către organizatori, prin Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, care a conferit premii de participare și de apreciere corurilor înscrise la festival, la diferitele secțiuni ale acestuia.


Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Colinde și cântece patriotice poate fi vizionată pe Youtube, accesând link-urile:

Prima zi ⬇️

A doua zi ⬇️

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link