Selectează o Pagină

Loading

Reuniunea de anul acesta se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și are ca temă de dezbatere „Bucuria de a sluji lui Dumnezeu și aproapelui”. Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și prin implicarea și buna colaborare între Parohia Ortodoxă Română „Înălțarea Sfintei Cruci” (Roma), Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Nichita Romanul” (Monte Compatri – Pantano) și Parohia Ortodoxă Română „Înălțarea Sfintei Cruci” (Torino).

Anul acesta tradiția întâlnirilor anuale este continuată la Roma cu ediția a doua, unde sunt prezente aproximativ 150 de preotese din România, Italia, Republica San Marino, Germania, Spania, Portugalia, Franța, Olanda, Belgia, Irlanda, Austria și Canada.

Evenimentul este deschis de d-na preoteasă Cristina Benga și se bucură de alocuțiunile Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, ale Preacuvioasei Maicii Starețe Maria de la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Roma și ale d-nei preotese Violeta Popescu de la Parohia „Sfântul Apostol Iacob” din Arcore (coordonatoare a Editurii Rediviva, Milano).

Atelierele de anul acesta completează prin conținutul lor răspunsurile la întrebările ridicate de doamnele preotese cu privire la bucuria de a sluji lui Dumnezeu și aproapelui.

De asemenea, doamnele preotese participante au cântat imnul Grupului „Sfânta Nona” și la ceas de seară au intrat în comuniune rostind rugăciunea de seară. Evenimentul continuă și în ziua de duminică, 3 septembrie, cu participarea la Sfânta Liturghie Arhierească, dar și cu un tur ghidat în Roma.

Acest eveniment se realizează sub patronajul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și susține misiunea preotesei în țară și străinătate. El este privit ca o șansă în ceea ce privește sprijinirea și promovarea identității românești precum și a credinței și tradiției creștin ortodoxe.ro_RORO
Copy link