Selectează o Pagină

Loading


Duminică, 25 septembrie 2022 (Duminica a 18-a după Rusalii – Pescuirea minunată), Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Ioan de la Prislop”, din localitatea Marcellina, în apropierea Romei.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre semnificația pescuirii minunate din Evanghelia zilei: „După o noapte plină de trudă, Petru și alți pescari stăteau pe malul lacului și spălau mrejele. Aceasta reprezintă, de fapt, starea omului care se trudește pe lumea aceasta, dar nu înțelege cum să se folosească de ajutorul lui Dumnezeu. Primul pas al Mântuitorului nu este de a le rezolva problema lipsei peștelui, care însemna pentru ei hrană. Domnul Hristos urcă în corabia lui Petru, se depărtează de la mal și “începe a învăța mulțimile”. El le propune, mai întâi, Cuvântul Lui, hrana cea duhovnicească, prioritară celei trupești “nu numai cu pâine va trăi omul”. Omul care nu se hrănește și cu cuvântul lui Dumnezeu este trist, descurajat și nemulțumit. Dar Domnul nu se oprește doar la a-i hrăni cu cuvântul Său, Îi spune lui Petru să arunce mrejele din nou, să prindă pește. Petru ascultă de cuvântul lui Hristos și aruncă mrejele în apă. Aici vedem un exemplu de ascultare. Lumea de astăzi ne învață să avem prea mare încredere în noi. Dar Dumnezeu ne surprinde oricând, în măsura în care Îi acordăm încredere. El nu a venit să ne ”cumpere” încrederea și să ne securizeze din punctul de vedere al hranei, ci a venit să ne arate că ne poate dărui nu numai siguranța cea lumească, ci, prin ascultare, ne poate dărui viața veșnică. El Se străduiește să ne câștige încrederea, ca, prin încrederea noastră în El, noi să dobândim mântuirea și Împărăția Cerurilor.”

Predica poate fi ascultată integral aici: https://youtu.be/Wm0tWKkPD5Q

Parohia Ortodoxă Română „Cuviosul Ioan de la Prislop” din localitatea Marcellina a fost înființată, în anul 2011, de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe, când a fost numit ca preot paroh părintele Lucian Vasilache. Parohia desfășoară frumoase activități social-filantropice, părintele paroh fiind și Consilier în cadrul Departamentul pentru pastorația emigranților de etnie rromă. Adresa bisericii este: Corso Vittorio Emanuele 146, Marcellina.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link