Selectează o Pagină

Loading


Micuții internați la spitalul pediatric „Bambino Gesù” din Roma au primit joi, 20 octombrie 2022, vizita Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Vizita a inițiat cu o întrevedere cu președinta spitalului, doamna Mariella Enoc, în care s-a discutat despre implementarea unor noi proiecte sociale, spre beneficiul copiilor și tinerilor internați în spital, proiecte care să fie adaptate la nevoile concrete ale acestora. De asemenea, s-a discutat și despre actuala colaborare pe care Asociația de caritate a Episcopiei, „San Lorenzo dei Romeni”, a dezvoltat-o în ultimii doi ani cu Departamentul de Voluntariat al spitalului, fiind evidențiată nevoia ca familiile cu copii internați în cadrul spitalului să aibă parte de mediere social-culturală și de asistență religioasă și psihologică.

La întrevederea oficială, au mai participat doamna doctor Lucia Celesti, responsabila Departamentului de servicii sociale și de relații publice, domnul doctor Giuseppe di Pinto, responsabil al Departamentului de voluntariat, domnul Alessandro Iapino, responsabil al Departamentului de comunicare al Spitalului, domnișoara Ana Maria Obreja, președintele Asociației „San Lorenzo dei Romeni”, și părintele Cristian Țuțuroi, Consilier al Departamentului Editorial al Episcopiei și trezorier al Asociației anterior menționate.

Ierarhul a vizitat și a binecuvântat mai mulți copii, aflați sub îngrijire medicală, încercând să aducă un zâmbet de bucurie atât în sufletele și pe chipurile lor, cât și ale părinților lor.

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a mulțumit cadrelor medicale pentru jertfa și dragostea, arătate semenilor care trec pragul spitalului pentru a solicita ajutor, dat fiind că lucrarea medicală cu cei mici necesită multă putere și multă răbdare din partea celor implicați în ea.

Doamne, apără și-i păzește pe pruncii din întreaga lume!


ro_RORO
Copy link