Selectează o Pagină

Loading

Miercuri, 21iunie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a vizitat tabăra creștină „Vacanța bucuriei” din localitatea Altipiani di Arcinazzo, Regiunea Lazio.

După participarea la Sfânta Liturghie și împărtășirea cu Preacuratele Taine, copiii și tinerii participanți au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor, preț de câteva ore, pe Preasfințitul Părinte Atanasie, cu care au purtat un dialog duhovnicesc, prin care s-a conturat o frumoasă și înălțătoare cateheză pe tema Sfintei Liturghii și a necesității împărtășirii cu Sfintele Taine de fiecare dată când participăm la această dumnezeiască slujbă.

În fiecare Sfântă Liturghie, Domnul Iisus Hristos ne face părtași vieții celei dumnezeiești, oferindu-ne spre mâncare Trupul Său cel înviat și spre băutură Sângele Său cel preacurat, sub forma pâinii și a vinului care se unesc cu trupul nostru cel muritor și ne fac asemenea Lui. Asemenea celor bolnavi, care au nevoie de transfuzie de sânge, noi toți, fiind muritori, avem nevoie de o ”transfuzie” cu sânge dumnezeiesc, sfânt și nestricăcios, care să ne vindece de rănile păcatului și să ne ofere nemurirea.

Copiii au avut posibilitatea de a adresa întrebări pe diferite teme, arătându-se interesați de lumea nevăzută a îngerilor, de existența îngerilor răi, de prietenie, de atotștiința lui Dumnezeu și libertatea noastră de a alege binele sau răul, de viața după moarte, de Rai și Iad, precum și de unele aspecte din viața personală a Preasfinției Sale: cum este să fii episcop, dacă tatăl a fost preot sau nu, dacă în copilărie s-a gândit la viața monahală sau și-a imaginat că va deveni episcop. La toate întrebările copiilor, Preasfinția Sa a răspuns cu dragoste și căldură, oferindu-le exemple din viața lor pentru a îi putea ajuta să înțeleagă mai ușor realitatea celor nevăzute.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Atanasie de Bogdania a primit din partea doamnei preotese Ionela Ivan ”mapa taberistului”, conținând ecusonul, diploma de participare, un tablou cu fotografia tuturor celor prezenți și câteva obiecte confecționate de copii în cadrul taberei.

La rândul său, Preasfințitul Părinte Episcop Atanasie a binecuvântat pe toți cei prezenți și a felicitat echipa de voluntari pentru organizare.

Vizita arhiereului vicar a adus har și bucurie tuturor și va rămâne o frumoasă amintire în memoria și sufletele curate ale copiilor prezenți în această tabără.

Pr. Nicolae Budui


Youtube
Instagram
Whatsapp
Telegram
Telegram
Telegram
Copiază
ro_RORO