Selectează o Pagină

Loading

În Duminica a 2-a după Rusalii (a Sfinților Români), 7 iulie 2024, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia „Sfânta Muceniță Anisia” din Empoli (Protopopiatul Toscana 1), păstorită de Preacucernicul Părinte Andrei Aioanei. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a binecuvântat catapeteasma bisericii și lucrările de înfrumusețare făcute la lăcașul de închinare.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a tâlcuit evanghelia duminicii.

Predica poate fi ascultată mai jos 👇

Chiriarhul a hirotesit, pe seama parohiei gazdă, un citeț și un paraclisier, iar pentru merite deosebite în activitatea pastoral-misionară și administrativă, părintele paroh Andrei Aioanei a fost hirotesit întru iconom.


Parohia „Sfânta Muceniță Anisia” a fost înființată, în anul 2017, de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, fiind numit ca preot paroh părintele Andrei Aioanei. În perioada 2017-2019, s-a slujit în localitatea Empoli, iar din anul 2019, când parohia a primit un nou loc de slujire, până în prezent, se slujește în localitatea San Miniato. Parohia este găzduită într-o biserică catolică (Chiesa San Giuseppe Lavoratore) și este frumos împodobită cu cele necesare slujirii ortodoxe. Adresa bisericii este: strada Asmara, nr. 53, San Miniato.

Departamentul pentru Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link