Selectează o Pagină

Loading

În seara zilei de duminică, 15 ianuarie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, s-a aflat în vizită pastorală în Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Muceniță Anisia din localitatea Empoli – San Miniato, Protopopiatul Toscana I, păstorită de părintele Andrei Aioanei.

Preasfinția Sa a săvârșit un moment de rugăciune pentru credincioșii adunați ca să-l întâmpine, după care a rostit o scurtă cuvântare în care a vorbit despre faptul că intrăm în perioada de pregătire duhovnicească pentru începutul Postului Mare și că în duminica aceasta vedem cum Hristos pe lângă faptul că vindecă trupește, vindecă și duhovnicește, dăruind mântuire leprosului vindecat care s-a întors să-i mulțumească.

Totodată, ierarhul a vorbit celor prezenți despre Ziua Culturii Naționale și a marelui poet Mihai Eminescu, marcată în fiecare an la data de 15 ianuarie, subliniind importanța păstrării culturii, tradițiilor și obiceiurile care dezvoltă spiritualitatea poporului român. PS Atanasie a prezentat și proiectul cultural inițiat de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, „Concurs de creație literară”, dedicat celor care doresc să compună proză sau poezie. Noutatea din acest an constă în faptul că pe lângă limba română, se pot compune creații și în limba italiană.

La întâlnire a participat și Preacucernicul Părinte Protopop Ioan Trandafir Bobîrnea, care s-a unit cu părintele paroh Andrei Aioanei în gândul de mulțumire adresat ierarhului pentru vizita făcută, prezentând proiectele de viitor atât ale parohiei din Empoli – San Miniato, cât și ale Protopopiatului Toscana I.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

 

ro_RORO
Copy link