Selectează o Pagină

Loading

În ziua de sâmbătă, 28 ianuarie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Rozzano, în apropierea orașului Milano, păstorită de părintele Dimitrie Botlung, unde a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți.

După Dumnezeiasca Liturghie, ierarhul a sfințit catapeteasma și icoanele din biserică și a binecuvântat lucrările săvârșite la lăcașul de cult, explicând celor prezenți simbolistica iconostasului, care reprezintă imaginea Bisericii și descoperirea lui Dumnezeu omenirii.

Un moment de bucurie a fost slujba de mulțumire, săvârșită de PS Siluan, cu ocazia aniversării a 25 de ani de căsătorie a părintelui paroh Dimitrie cu doamna preoteasă Tatiana.

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a oferit gramate de apreciere părintelui paroh Dimitrie Botlung, pentru merite deosebite în activitatea pastoral-liturgică și administrativă, precum și Consiliului Parohial și ostenitorilor care au ajutat la amenajarea bisericii.

La final, tinerii din parohie au pregătit un moment artistic spre a marca evenimentele importante petrecute în această zi în parohia lor.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link