Selectează o Pagină

Loading

Sâmbătă, în săptămâna a III-a din Postul Mare, parohia „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Verona I a fost vizitată de un grup de intelectuali (profesori, directori de școli, arhitecți, ingineri, preoți, etc.) din zona de Nord a provinciei Verona, angajați într-un proiect de redescoperire a unui mod creștin de a se raporta la bunurile materiale. Aceștia au vizitat paraclisul și șantierul de pictură ale bisericii parohiale, apreciind lucrarea catehetică și misionară a parohiei.

Preacucernicul Părinte Protopop Gabor Codrea a explicat arhitectura complexului parohial subliniind importanța descoperirii memoriei artistice comune în integrarea comunităților de imigranți. În șantierul de pictură, Părintele a explicat “pe viu” felul în care planul iconografic al unei biserici ajută la convorbirea cu Dumnezeu, Cel care dăruiește toate cele de folos lumii întregi.

De asemenea, s-a prezentat modul în care echipa angajată în construirea și împodobirea bisericii a redescoperit modul euharistic de a folosi materialele pe care generațiile dinaintea noastră l-au adoptat în construcții și care a fost lăsat uitării de ideologiile consumeriste.

ro_RORO
Copy link