Selectează o Pagină

Loading


În după-amiaza zilei de marți, 13 septembrie 2022, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a vizitat capela din cimitirul ortodox român din Torino, primul cimitir al comunității românești din Italia.

Piatra de temelie a capelei din incinta cimitirului a fost aşezată la 29 iulie 2019 de Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania. Locaşul de cult are hramurile „Sâmbăta lui Lazăr” și „Sfântul Mucenic Efrem cel Nou”Construcția capelei a fost finalizată, urmând a se începe pictarea acesteia. Cimitirul a fost amenajat prin eforturile vrednicului de pomenire părinte Lucian Roșu, care a trecut la cele veşnice în 2 ianuarie 2020.

După vizitarea capelei, ierarhul a săvârșit slujba de parastas pentru părintele Lucian Roșu, inițiatorul proiectului primului cimitir ortodox din Italia. Părintele a ocupat funcția de paroh la biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Torino, din anul 2001 până în anul 2020, când s-a mutat la Domnul. Trupul părintelui Lucian se odihnește alături de alți români înmormântați în cimitirul a cărui ctitor a fost. Pentru meritele social – filantropice deosebite părintele Lucian Roșu se găsește în clasamentul final al Campaniei 10 mari filantropi ortodocși români, alături de nume prestigioase ca mitropoliții Iosif Naniescu, Andrei Șaguna, Antim Ivireanul, Bartolomeu Anania și Veniamin Costachi.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


Youtube
Instagram
Whatsapp
Telegram
Telegram
Telegram
Copiază
ro_RORO