Selectează o Pagină

Loading

În seara zilei de sâmbătă, 24 iunie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a vizitat Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mucenic Longhin Sutașul” din localitatea Meldola, păstorită de PC. Părinte George Marian. Cu această ocazie, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de clerici din Protopopiatul Emilia Romagna II, a săvârșit slujba Vecerniei Mari.

La final, ierarhul a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți, subliniind că primele trei săptămâni de după Pogorârea Sfântului Duh, prin învățăturile din predica de pe munte și trimiterea la apostolat a celor 12 ucenici, reprezintă temelia creștinismului, metaforic numind cele 3 capitole din Evanghelia de la Matei, citite în această perioadă, ca fiind „constituția credinței dreptslăvitoare”.

Referitor la grijile lumești ale omului, despre care Mântuitorul ne vorbește în pericopa evanghelică a Duminicii a treia după Rusalii, Preasfinția Sa a evidențiat faptul că Hristos nu ne cere să lăsăm cele materiale, ci îndeamnă la o prioritare a celor sufletești față de cele trupești, înțelegând că după Pogorârea Duhului Sfânt, intrăm cu toții în școala evangheliei și a creștinismului călătorind zi de zi cu cuvintele Mântuitorului.

La Vecernia au participat autorități locale civile și religioase care au ținut alocuțiuni la sfârșitul slujbei.

Parohia românească cu hramul „Sfântul Longhin Sutașul” din Meldola a fost înființată în anul 2017 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, fiind numit ca preot paroh părintele George Marian. Parohia este găzduită în biserica intitulată San Francesco, situată pe strada Giordano Bruno, numărul 25 din Meldola.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link