Selectează o Pagină

Loading

În seara zilei de sâmbătă, 23 septembrie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a vizitat parohia „Sfânta Mare Muceniță Tecla” din Velletri, păstorită de PC Părinte Vasile Radu.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de clerici, a săvârșit slujba Vecerniei Mari și a Litiei, cu ocazia hramului parohiei, iar apoi a participat la întrunirea clericilor din Protopopiatul Lazio III.

În cuvântul de învățătura adresat credincioșilor participanți la slujbă, ierarhul a vorbit despre ocrotitoarea parohiei, Sfânta Întâia Mare Muceniță și întocmai cu Apostolii, Tecla. Ea, fiind binecuvântată de Dumnezeu, se arată model, răsturnând toate valorile lumii acesteia și arătând că Harul lui Dumnezeu este cel mai prețios dar pe care omul îl poate primi.

⬇️ Cuvântul de învățătură al ierarhului poate fi ascultat mai jos ⬇️


Parohia „Sfânta Mare Muceniță Tecla” din Velletri a fost înființată în anul 2012 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, fiind încredințată spre păstorire părintelui Vasile Radu. Parohie este găzduită într-o biserică catolică, care a fost amenajată spre a se putea sluji cultul ortodox. Adresa bisericii este: Via Lello da Velletri, nr. 1, Velletri.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link