Selectează o Pagină

Loading

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a oficiat marți, 23 ianuarie 2024, slujba Vecerniei ortodoxe, în limba italiană, în Basilica San Paolo Fuori le Mura, din Roma, împreună cu mai mulți clerici ortodocși români din zona Lazio.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a rostit o alocuțiune în limba italiană, în care a transmis urările de bine și salutul din partea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Totodată, ierarhul a adus un gând de mulțumire și de binecuvântare la adresa celor prezenți.

La slujbă au participat reprezentanți ai autorităților religioase și civile din Roma, precum și italieni ortodocși, iubitori de ortodoxie sau care doresc să descopere bogățiile acesteia.

Credincioșii au avut ocazia să se închine la mormântul Sfântului Apostol Pavel, care și-a petrecut ultimii ani ai vieții în Roma, unde a propovăduit cuvântul lui Dumnezeu și a pus bazele viitoarei comunități creștine din acest oraș.

Evenimentul, care a debutat în anul 2010, la inițiativa Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a ajuns la cea de-a 13-a ediție.

Slujba Vecerniei ortodoxe, în limba italiană, poate fi ascultată mai jos ⬇️

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link