Selectează o Pagină

Loading

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, va începe în luna octombrie a.c., cursurile nou înființatului program de Master „Pastorație și viață liturgică”, la Roma. Domeniul de studiu va fi „Teologie Pastorală”, forma de învățământ fiind „cu frecvență”, în cadrul Extensiei Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” de la Roma.

Extensia noului program de Master, a fost înființată prin Hotărârea Sinodală cu nr. 23 din 10 februarie 2023, scopul acestuia fiind „dezvoltarea și consolidarea misiunii și a mărturiei creștin-ortodoxe prin intermediul educației teologice de nivel universitar, în limba română. Totodată, creând cadrul necesar în vederea promovării valorilor creștine și tradiționale românești, precum și a valorificării procesului educațional de formare a tinerilor teologi pentru slujirea Bisericii și a neamului românesc.”

Corpul profesoral care va activa la nou înființatul program de Master va fi format exclusiv din cadre didactice ale FTOUB.

Procesul didactic se va desfășura în format hibrid – prezență fizică și on-line. Studiile se adresează, în primul rând, clericilor din diaspora Europei Occidentale și Meridionale, dar și tuturor celor care doresc să urmeze calea slujirii în Biserica Ortodoxă.

Programul de Master „Pastorație și viață liturgică”, reprezintă o premieră pentru misiunea Bisericii Ortodoxe Române în diasporă, încadrându-se armonios în programele misionar pastorale pentru clerul aflat în afara granițelor României.

Extensia FTOUB de la Roma îndeamnă pe toți cei doritori să se înscrie la noul program de Master. Mai multe informații de ordin practic, se regăsesc pe pagina dedicată acestui program:

https://episcopia-italiei.it/ftoub/calendar-admitere-master/


ro_RORO
Copy link