Selectează o Pagină

Loading

Extensia de la Roma a Facultății de Teologie Ortodoxă din București, deschide anul universitar și cu un program de master în portofoliu. Astfel, în anul universitar 2023 – 2024, studenții teologi din capitala Italiei își vor putea continua studiile de licență cu specializarea „Pastorație și viață liturgică”.

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, a avut loc la Roma, admiterea la programul de master „Pastorație și viață liturgică”, unde 31 de studenți și-au arătat interesul de a aprofunda studiul teologiei, prin înscrierea la acest program de master.


Extensia de la Roma a Facultății de Teologie Justinian Patriarhul, parte a Universității din București, ia naștere prin decizia sinodală nr. 225 / 2016 și HG 615 /2017 având doar o singură Secție de Teologie Pastorală, nivel de licență. În luna octombrie a aceluiași an (2017), au debutat la Roma cursurile.

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei este partener contractual în acest proiect asigurând logistica necesară bunei desfășurări a activității didactice.

Scopul acestei inițiative este acela de a împărtăși cunoașterea lui Dumnezeu și de a forma slujitorii Bisericii din diaspora. Astfel, cei care își doreau să studieze Teologia Pastorală și, din pricina distanței față de țară, nu reușeau, au astăzi posibilitatea să-și împlinească acest deziderat. Din toamna anului 2023, Extensia FTOUB s-a îmbogățit și cu un program de master: „Pastorație și viață liturgică”, aprobat prin hotărârea Sf. Sinod nr. 23 / 2023 și HG 356 / 2023, cu modificările ulterioare.

În momentul de față studenții și absolvenții Extensiei provin, în marea lor majoritate, din țările Europei Centrale, Occidentale și Meridionale, dar și de peste ocean (America de Nord și Australia) ceea ce dovedește viabilitatea și amploarea acestui proiect.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link