Selectează o Pagină

Loading

Miercuri, 1 noiembrie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, în sobor de clerici, la Parohia „Sfântul Daniil Sihastrul” din localitatea Piacenza (Protopopiatul Emilia Romagna I), păstorită de Preacucernicul Părinte Iurie Ursachi. La momentul potrivit, ierarhul a hirotonit întru preot pe diaconul Teodor Ursachi, pe seama parohiei gazdă. Totodată, vizita Preasfinției Sale încununează ziua de cinstire a Sfinților Doctori fără de arginți, Cosma și Damian, pomeniți în fiecare an la data de 1 noiembrie și care sunt, alături de Sfântul Daniil Sihastrul, protectori ai parohiei.

Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți, subliniind faptul că, Sfinții Cosma și Damian, prin darul vindecării primit de la Dumnezeu și prin rugăciune stăruitoare, s-au pus la dispoziția oamenilor, ajutând și vindecând pe cei bolnavi, fără să aștepte ceva în schimb.

La finalul slujbei, ierarhul a felicitat pe noul hirotonit, urându-i sa fie un slujitor vrednic, harnic și smerit în slujba lui Dumnezeu, iar copiii de la Școala Parohială au pregătit un moment artistic.

Parohia „Sfântul Daniil Sihastrul” din localitatea Piacenza a fost înființată în anul 2006 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, fiind numit ca preot paroh părintele Iurie Ursachi. Parohia a primit, la început, spre folosință biserica intitulată Santo Stefano din localitate, iar din anul 2016 a primit, în concesiune, o altă biserică catolică, care a trecut printr-un amplu proces de restructurare, fiind împodobită cu tot ceea ce este necesar pentru slujirea ortodoxă. În anul 2021, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit slujba de sfințire a lăcașului parohiei. Adresa bisericii este: Via San Nazzaro, nr.18, Piacenza.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link