Selectează o Pagină

Loading

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 14 octombrie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a poposit în mijlocul credincioșilor parohiei „Sfântul Eftimie cel Mare” din Voghera, protopopiatul Lombardia I, păstorită de Preacucernicul Părinte Cătălin Stergărel.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a săvârșit slujba de Te Deum, înconjurat de un sobor de clerici din protopopiat, după care a binecuvântat lucrările făcute la biserică, inaugurând, astfel, noul lăcaș de închinare. Edificiul este prima biserică de zid din Lombardia, construită din temelii, prin jertfa și donațiile credincioșilor din parohie.

La această zi de bucurie au participat și autorități civile române și italiene, precum și reprezentanți ai comunităților religioase din localitate, care au transmis mesaje ocazionale.

Parohia „Sfântul Eftimie cel Mare” din Voghera a fost înființată, în anul 2010, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, după ce, timp de 4 ani, în perioada 2006-2010, aceasta fusese filia parohiei „Sfinții Români” din Pavia. Preot paroh a fost numit părintele Cătălin Stergărel. Parohia a fost găzduită, de la înființare și până la mutarea în propriul lăcaș, într-o biserică catolică din localitate. Adresa actuală a bisericii din Voghera este: strada Oropa, nr. 42.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link