Selectează o Pagină

Loading

Cu părintească durere, aducem la cunoștință că, în seara zilei de 30 iunie a.c., fiul episcopiei noastre și fratele nostru împreună-slujitor, Preotul Vasile Apădurăriței, de la Parohia „Sfântul Ilie Tesviteanul”, din Rignano Flaminio, a trecut la Domnul, după o grea suferință.

În aceste momente de vremelnică despărțire de Părintele Vasile, întru așteptarea Învierii de obște, suntem alături de familia îndurerată, de toate rudele, de cei cunoscuți și apropiați părintelui, precum și de întreaga comunitate a credincioșilor Parohiei Rignano Flaminio, la care se adaugă toți cei care l-au cunoscut și apreciat, precum și toți cei care sunt astăzi marcați de vestea dureroasă a mutării la cele veșnice a unui vrednic preot.

Împreună cu Preasfințitul Părinte Arhiereu Vicar Atanasie de Bogdania, cu clericii, monahii și credincioșii episcopiei noastre, ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Arhiereul Veșnic, să așeze, în ceata sfinților Săi slujitori, acolo unde se vede lumina Preasfintei Treimi, sufletul fratelui nostru, preotul Vasile. De asemenea, ne rugăm și pentru mângâierea și întărirea Preotesei Mihaela și a fiicei Teodora, în aceste momente de grea încercare.

Cu arhierească binecuvântare și cu părintească îmbrățișare pentru familia îndurerată,

† Episcopul SILUAN

al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

*** *** ***

Părintele Vasile Apădurăriței s-a născut în localitatea Hangu, județul Neamț, în ziua de 12 aprilie 1968.

În anul 1998, a venit in Italia și a fost enoriaș al primei parohii românești de la Roma, unde a fost cântăreț la strana. În anul 2009, se căsătorește cu viitoarea preoteasă, Mihaela Năstase. În anul 2010, din mila Domnului, se naște fiica lor, Teodora.  Începând cu anul 2013, a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Constanța, obținând licența în Teologie Pastorală, în anul 2017.

Este hirotonit diacon, în luna martie a anului 2020, și este hirotonit preot, de către PS Părinte Atanasie de Bogdania, în luna iunie a aceluiași an, pe seama Parohiei „Înălțarea Domnului”, din Sassari – Insula Sardinia. În anul 2023, a fost numit ca preot slujitor la Parohia „Sfântul Ilie Tesviteanul”, din Rignano Flaminio, unde a  slujit, cu dragoste și dăruire de sine, până la sfârșitul vieții.

Veșnica pomenire sufletului nou-adormitului robului lui Dumnezeu, Vasile Preotul, fratele nostru împreună-slujitor, și pomenirea lui din neam în neam!

*** *** ***

ro_RORO
Copy link