Selectează o Pagină

Loading

Cu părintească durere, aducem la cunoștință că, în dimineața zilei de 29 iulie a.c., fiul episcopiei noastre și fratele nostru împreună-slujitor, Preotul Doru Fuciu, de la Parohia „Nașterea Maicii Domnului”, din Cremona, a trecut la Domnul după o grea suferință.

Împreună cu Preasfințitul Părinte Arhiereu Vicar Atanasie de Bogdania, cu clericii, monahii și credincioșii episcopiei noastre, ne rugăm pentru iertarea păcatelor și pentru veșnica odihnă a sufletului Părintelui Doru, precum și pentru mângâierea și întărirea Preotesei Viorica și a fiicei Teofana, în aceste momente de grea încercare.

Condoleanțele noastre întregii familii îndoliate și credincioșilor parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Cremona.

† Episcopul SILUAN

al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

*** *** ***

Pr. Doru Fuciu s-a născut în orașul Victoria, Județul Brașov, în ziua de 30 August 1970. A absolvit școala generală și liceul, în orașul natal, urmând ulterior cursurile facultății de teologie ortodoxă la Sibiu, obținând licența în teologie pastorală în anul 1996.

Se căsătorește în anul 1999, la Victoria, cu viitoarea preoteasă Viorica Mândrea (devenită Fuciu). În același an, se stabilește în Italia, la Roma, unde este hirotesit citeț și ulterior ipodiacon, pe seama parohiei „Sf. Ioan Casian”, de către ÎPS Părinte Mitropolit Iosif.

Este hirotonit diacon, în anul 2001, pe seama Parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci” din Torino (II), iar ulterior este hirotonit preot, de către PS Părinte Episcop Siluan, în anul 2002, când este și înființată parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Cremona, unde va sluji cu dragoste și dăruire de sine, până la sfârșitul vieții.

În anul 2009 se naște Teofana, unica fiică a Pr. Doru și a doamnei preotese Viorica.

În anul 2013, prin efortul Pr. Doru Fuciu, comunitatea parohială achiziționează o biserică catolică, în orașul Cremona, care va fi ulterior reamenajată în totalitate, conform tradiției ortodoxe, cu sacrificii substanțiale din partea credincioșilor.

În anul 2016, are loc slujba de târnosire a noii biserici din Cremona, în prezența ÎPS Părinte Mitropolit Iosif de la Paris, a ÎPS Părinte Mitropolit Laurențiu, al Ardealului, a PS Părinte Episcop Siluan al Italiei și a PS Părinte Episcop Visarion al Tulcii.

De-a lungul slujirii sale preoțești la Cremona, Pr. Doru Fuciu s-a distins printr-un deosebit spirit misionar, parohia pe care a păstorit-o fiind cea în care s-au format, de-a lungul timpului, mai mulți clerici, care au înființat la rândul lor, noi parohii și filii, dar și prin activități social – filantropice, prin numeroase programe culturale și catehetice, dar mai cu seamă prin dragostea pentru slujire.

Veșnica pomenire sufletului nou-adormitului robului lui Dumnezeu, Doru Preotul, fratele nostru împreună-slujitor, și pomenirea lui din neam în neam!

*** *** ***

Programul funeraliilor va fi anunțat în timp util.

ro_RORO
Copy link