Selectează o Pagină

Loading


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Arhiereu Vicar Atanasie de Bogdania, în data de 21 iulie 2022, copiii și tinerii  de la Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” de pe lângă Centrul Eparhial de la Roma, au participat la pelerinajul organizat în cadrul proiectelor „Tineri pe urmele Sfinților” și „Zile de vacanță petrecute în biserică„.

Pelerinajul a avut loc în localitatea Veroli din regiunea Lazio. Grupul format din 53 de persoane, a vizitat Basilica Santa Maria Salomè unde se află moaștele Sfintei Mironosițe Maria Salomeea.

Aici tinerii au descoperit viața Sfintei, urmat de  un mic moment de rugăciune, ascultând Acatistul Femeilor Mironosițe și citindu-se din Sfânta Evanghelie a Sfinților Evangheliști Marcu și  Luca.

Tinerii pelerini au avut posibilitatea să se închine moaștelor și să coboare în cripta unde au fost găsite rămășițele Sfintei Maria Salomea.

A urmat apoi momentul prânzului, la umbra copacilor din Prato di Campoli.

În cele din urmă copiii au avut momente de recreare, joacă, și un moment de lectură în care toți au avut posibilitatea de a citi în limba română și italiană un capitol biblic.

În acest itinerar a fost inclusă și Isola del Liri, unde nepticii au trăit un moment de liniște admirând cascada din mica insula.

Toata ziua a fost însoțită de frumoasa rugăciune a inimii  „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi”, rostită de tinerii pelerini.

A consemnat 

Zaharie Teodosia Casiana


ro_RORO
Copy link