Selectează o Pagină

Loading

Pe data de 30 martie 2023, într-o sâmbătă însorită, tinerii de la Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” de la Centrul Eparhial de la Roma, au decis să facă ceva special. Aceștia au organizat o activitate de voluntariat pentru copiii din casa specială de îngrijire medicală „Ronald McDonald, Bellosguardo” din Roma, unde copii din România și nu numai, afectați de diferite afecțiuni, primesc îngrijire medicală de calitate.

Cu ocazia sărbătorii Paștelui Catolic, tinerii s-au mobilizat și au pregătit daruri alese și delicioasele „colombine”, tradiționalele dulciuri pascale italienești. Cu suflete pline de entuziasm și dorința de a aduce bucurie, au pornit spre această experiență unică!

Întâlnirea cu micuții din casa de îngrijire medicală a fost un moment plin de emoții și compasiune. Prin jocuri pedagogice, au reușit să se apropie mai mult unii de alții și să învețe să aprecieze diversitatea culturală. Această experiență a fost mult mai mult decât un simplu act de voluntariat. A fost o oportunitate de creștere personală, în care tinerii au devenit mai conștienți nu doar de suferința din jurul lor, ci și de importanța solidarității și a credinței în Dumnezeu, rugându-se pentru micuții aflați în nevoie.

Întrebați despre lecțiile învățate în acea zi, tinerii au răspuns cu înțelepciune și sinceritate. Au înțeles că solidaritatea și sprijinul reciproc sunt fundamentale în viața unui creștin.

Să ne rugăm Mântuitorului Hristos, pentru toți copilașii bolnavi, pentru grabnica lor însănătoșire, pentru părinții lor, medici și pentru toți cei activi în ajutorarea lor, ca Dumnezeu să-i ocrotească și să-i întărească.

A consemnat o tânără voluntară


ro_RORO
Copy link