Selectează o Pagină

Loading

Marți, 6 decembrie 2022, în ziua de cinstire a Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru copiii internați la Spitalul de Pediatrie „Bambino Gesù” din Roma, la invitația doamnei Mariella Enoc, președinta spitalului. Împreună cu Preasfinția Sa au slujit PC Părinte Gheorghe Militaru, Vicar Administrativ Eparhial și PC Părinte Consilier Cristian Țuțuroi.

Ierarhul a adresat un cuvânt de binecuvântare și de mângâiere celor prezenți îndreptat mai ales către părinții copiilor internați, îndemnându-i să nu-și piardă nădejdea în Domnul, ci mai mult să sporească în rugăciune și în tot lucrul bun. 

La eveniment a participat și doamna Gabriela Dancău, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Italiană, în Republica Malta și în Republica San Marino, care a ținut, la final, un cuvânt prin care și-a arătat compasiunea față de copilașii aflați în spital, exprimând, totodată, disponibilitatea personală și pe cea din partea Ambasadei României, în a oferi asistență și sprijin celor internați. A mai participat la eveniment și domnișoara  Ana-Maria Obreja, președinta asociației caritabile San Lorenzo dei Romeni ETS a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

La final, copiii prezenți au primit daruri de Sfântul Nicolae din partea Asociației San Lorenzo dei Romeni, a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și a Ambasadei României în Republica Italiană

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

 

ro_RORO
Copy link