Selectează o Pagină

Loading

Marți, 16 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru copiii internați la Spitalul de Pediatrie „Bambino Gesù” din Roma. Împreună cu Preasfinția Sa au slujit un sobor de preoți din care a făcut parte Preacucernicul Părinte Gheorghe Militaru, Vicar Administrativ Eparhial, Preacucernicul Părinte Ion Florea, Preacucernicul Părinte Aron Horciu, Preacucernicul Părinte Gheorghe Soponaru și Preacucernicul Părinte Ioan Crișan.

După săvârșirea slujbei, ierarhul a adresat un cuvânt de binecuvântare și de mângâiere celor prezenți îndreptat mai ales către părinții copiilor internați, îndemnându-i să nu-și piardă nădejdea în Domnul, ci mai mult să sporească în rugăciune amintindu-și în această perioadă duhovnicească de compătimirea și mila Domnului nostru Iisus Hristos pentru întreaga făptură revărsată prin Crucea de pe Golgota.

La eveniment au mai participat și reprezentanți ai spitalului și voluntari care se îngrijesc de ajutorul părinților pentru copiii aflați în spitalul pediatric roman.

La final, Asociația San Lorenzo dei Romeni ETS a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a distribuit cadouri tuturor copiilor români care se găsesc internați la Spitalul Bambino Gesù din Roma iar părinții au primit câte o sticlă de untdelemn sfințit pentru ungere spre vindecarea sufletească și trupească.

 „Unule, Cel ce ești grabnic spre ajutor, Hristoase, arată de sus grabnică cercetare robilor Tăi, celor ce pătimesc; izbăvește-i de boli și de durerile cele amare; ridică-i ca să Te laude și să Te slăvească neîncetat, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, Unule, Iubitorule de oameni”.

(tropar din Canonul Sfântului Maslu)

ro_RORO
Copy link