Selectează o Pagină

Loading

Duminică, 5 noiembrie 2023 (a Bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr), Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Parohia „Sfântul Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail” din localitatea Reggio Emilia (II), protopopiatul Emilia Romagna I, păstorită de Preacucernicul Părinte Ioan Știrbu. La momentul potrivit, ierarhul a hirotesit un ipodiacon pe seama parohiei „Sfânta Tavita” din Verona Nord – Negrar.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat faptul că, în pilda de astăzi vedem că în Împărăția lui Dumnezeu se sălășluiesc toți cei bineplăcuți Domnului. Bogatul de astăzi, datorită nepăsării și lipsei de compasiune față de durerea, suferința și sărăcia aproapelui, se lipsește de Rai, dorind mai mult desfătarea lumească, decât cea viitoare din „sânul lui Avraam”.

⬇️Predica ierarhului poate fi ascultată mai jos ⬇️

La final, Preasfințitul Atanasie sfințit iconostasul și a binecuvântat spațiul de slujire al parohiei, care a fost achiziționat în acest an, printr-o proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Pentru toată activitatea pastoral-misionară, filantropică și administrativă, părintele paroh Ioan Știrbu a fost hirotesit iconom, iar Consiliul și Comitetul Parohial au primit Gramată de apreciere și mulțumire.


Parohia „Sfântul Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail” a fost înființată în anul 2020 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, fiind numit ca preot paroh părintele Ioan Știrbu. Parohia face parte din Misiunea „Sfântul Ierarh Nicolae” pentru basarabenii și nord-bucovinenii din Italia a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Anul acesta, printr-un proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, parohia a achiziționat un spațiu de slujire, care a fost amenajat cu cele necesare pentru slujirea ortodoxă. Adresa parohiei este: Via P/M Curie nr. I/D, 42122, Reggio Emilia.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link