Selectează o Pagină

Loading

La Praznicul Dumnezeieștii Arătări – Botezul Domnului, vineri 6 ianuarie 2022, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Sfânta Liturghie pentru românii ortodocși din Carsoli (L’Aquila). La sfârșitul Dumnezeieștii Liturghii, Preasfinția Sa a oficiat îndătinata slujbă de sfințire a apei – Aghiasma Mare.

În omilia de după citirea Apostolului și Evangheliei, Preasfinția Sa a vorbit despre momentul Teofaniei Domnului, ce s-a întâmplat la Iordan, când s-a manifestat (revelat) Sfânta Treime: Hristos Se boteza în râul Iordan, moment în care, din Cer, s-a auzit glasul Tatălui Care a mărturisit despre Dânsul: „Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit” (Matei 3, 17), iar Duhul Sfânt, în chip de porumbel, a adeverit cuvântul Tatălui. Totodată, prin mărturia Tatălui, Iisus este arătat ca „Fiu al lui Dumnezeu” și „confirmat – întărit” de pogorârea, peste El, a Duhului Sfânt, în chip de porumbel, după cum a văzut și a mărturisit Sfântul Ioan Botezătorul.

Odată cu pogorârea Domnului în apele Iordanului, acestea și întreaga fire a apelor se sfințesc și se înnoiesc și, prin ele, întreg universul. De aceea, gustarea din Aghiasma Mare, stropirea cu aceasta sau stropirea caselor cu ea, aduc înnoire, sfințire și binecuvântare.

La sfârșitul slujbei,  doamna Velia Nazzaro, primarul orașului Carsoli, i-a salutat pe cei prezenți și a felicitat comunitatea românească ce s-a reunit la acest început de an.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

Urmăriți-ne pe 👉 Facebook 

 

 

 

ro_RORO
Copy link