Selectează o Pagină

Loading

În Duminica a doua după Rusalii (a Sfinților Români), 18 iunie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Chiril al Alexandriei” din localitatea La Spezia (Protopopiatul Liguria), păstorită de părintele Daniel Codiță.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre cinstirea sfinților români, așezată în Duminica a doua după Pogorârea Sfântului Duh, imediat după Duminica Tuturor Sfinților, subliniind că biserica se luminează prin chipurile sfinților pictați pe pereții acestora, iar prin viața lor, Domnul Își arată dragostea Sa față de om. Dumnezeu dăruiește omului tot ceea ce este mai bun și ceea ce are nevoie, cu gândul ca omul să devină sfânt, să trăiască după legile Lui, să se îndumnezeiască, să-și schimbe perspectiva vieții și să devină trăitor al harului, dragostei și comuniunii.

Ierarhul a vorbit și despre sfinții români care fac cinste țării noastre și despre momentul încreștinării înaintașilor poporului român, prin propovăduirea Sfântului Apostol Andrei care, i-a făcut pe păgâni să se întoarcă la adevărata credință. Noi, cei de astăzi, suntem chemați prin propovăduirea Bisericii, să ne întoarcem către Dumnezeu. Lepădarea de sine și de propriile păcate, vicii, egoisme și neputințe, fac loc Domnului în viața celor care răspund pozitiv la această chemare.

PS Atanasie a îndemnat pe cei prezenți să lege prietenii cu sfinții lui Dumnezeu, să-i roage pe aceștia să mijlocească pentru noi înaintea Domnului și să ne ajute în păstrarea și propovăduirea credinței în Iisus Hristos.

Predica ierarhului poate fi ascultată mai jos ⬇️

Parohia românească cu hramul „Sfântul Chiril al Alexandriei” a fost înființată în anul 2011 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Ca preot paroh a fost numit vrednicul de pomenire, PC Părinte Gheorghe Ciocârlan, care s-a mutat la Domnul în anul 2016. De atunci până în prezent parohia este păstorită de părintele Daniel Codiță. Biserica parohială este găzduită în biserica intitulată Chiesa San Giovanni Bosco, de pe strada Luigi Rizzo din orașul La Spezia.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link