Selectează o Pagină

Loading

În Duminica a patra după Pogorârea Sfântului Duh (a vindecării slugii sutașului), 2 iulie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia Ortodoxă Română „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Bassano del Grappa, încredințată spre păstorire PC Părinte Cristian Mănășturean. Din soborul de clerici, care a slujit alături de ierarh, a făcut parte și PC Părinte Arhimandrit Părinte Iustin (Miron) de la Mănăstirea Oașa.

La predică, Preasfinția Sa a tâlcuit textul evanghelic al duminicii care prezintă vindecarea slugii unui sutaș roman, îndemnându-i pe cei prezenți să-și cultive credința în Domnul și încrederea în cuvintele Lui, mai mult decât în cuvintele lumii acesteia.

⬇️ Predica Preasfinției Sale poate fi ascultată mai jos ⬇️ 

👍 Apreciați materialul și 👉 distribuiți-l pentru ca și alții să afle folos duhovnicesc ascultând această predică.

🔔 Nu uitați să vă abonați la canalul YouTube Theofania și să apăsați pe clopoțel pentru a fi înștiințați atunci când publicăm materiale noi.

Parohia românească cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din Bassano del Grappa a fost înființată în anul 2005, fiind numit ca preot paroh părintele Cristian Mănăștureanu. În perioada 2005-2012 s-a slujit într-o biserică catolică pusă la dispoziție de Fundația Pirani-Cremona. În anul 2012, în urma demersurilor făcute pe lângă autoritățile catolice din zonă, se obține spre folosire o biserică mai încăpătoare, intitulată Ognissanti, care aparține aceleiași fundații. Tot în anul 2012, biserica a fost împodobită cu catapeteasmă. Adresa bisericii este: strada Chiani, nr. 6, Bassano del Grappa.


ro_RORO
Copy link