Selectează o Pagină

Loading

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, 10 septembrie 2023, la parohia cu hramul „Sfinții Zaharia și Elisabeta” din localitatea Parma, păstorită de PC Părinte Ciprian Gavril, încununând, astfel, zilele închinate hramului parohiei.

Cu această ocazie, ierarhul a adresat un cuvânt de învățătură în care a tâlcuit pericopa evanghelică a zilei, care redă convorbirea dintre Mântuitorul Hristos și Nicodim, descoperindu-i acestuia din urmă, că El este șarpele care poartă în Sine focul iubirii nemărginite a lui Dumnezeu pentru om, pe Care privindu-L ne vindecăm de veninul păcatelor, răutăților, căderilor și de tot lucrul neașezat, care ne desparte de Dumnezeu.

Cu ocazia deschiderii noului an școlar în Italia, la final, ierarhul a citit rugăciunea de binecuvântare la început de an școlar, adresând cuvânt de încurajare, urându-le elevilor și studenților, ca noul an școlar să le aducă bucuria dobândirii de învățături noi și de valori netrecătoare, care să-i înnobileze.

⬇️ Predica PS Atanasie de Bogdania poate fi ascultată mai jos ⬇️


Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Zaharia și Elisabeta” a fost înființată în anul 2010 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, fiind încredințată spre păstorire PC Părinte Ciprian Gavril. După o perioadă de slujire prin mai multe locații, în anul 2012, parohie primește spre folosire, de la Episcopia Catolică din Parma, biserica intitulată „Santa Maria del Quartiere”, unde se slujește și în prezent. Aceasta se află la adresa: Piazalle Guido Picelli, nr. 1, din Parma.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link