Selectează o Pagină

Loading

În duminica a 21-a după Rusalii (a Sfinților Părinți de la Sinodul al VII-lea Ecumenic), 15 octombrie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la parohia „Sfântul Iustin Martirul și Filozoful” din localitatea Cormano, (protopopiatul Lombardia II), păstorită de Preacucernicul Părinte Sergiu Arcăleanu.

În omilia de la evanghelie (pilda semănătorului), ierarhul a subliniat faptul că, la începutul pildei, ni se descoperă Taina Sfintei Treimi: Semănătorul este Dumnezeu-Tatăl, care seamănă prin puterea Duhului Sfânt, sămânța, care este Dumnezeu-Fiul. Totodată, faptul că Dumnezeu seamănă în mai multe tipuri de pământ, ne arată că, gândirea lui Dumnezeu nu este la fel ca a oamenilor, El arătând că nu își pierde încrederea în om, nădăjduind că fiecare va aduce, la vreme potrivită, roade bineplăcute Domnului.

Predica integrală poate fi ascultată mai jos 👇


Parohia „Sfântul Iustin Martirul și Filozoful” din Cormano a fost înființată de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei în anul 2014, fiind numit ca preot paroh părintele Sergiu Arcăleanu. Timp de un an și jumătate s-a slujit în localitatea Bresso, iar apoi parohia a primit spre folosire o biserică catolică intitulată San Cristofor din localitatea Cormano, unde se slujește și în prezent. Adresa bisericii este: strada Dei Giovi, nr. 70., Cormano.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link