Selectează o Pagină

Loading

Miercuri 18 ianuarie 2023, la Parohia „Sfinții Ierarhi Atanasie și Chiril, Patriarhii Alexandriei” din localitatea L’Aquila, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți, cu ocazia hramului parohiei sus amintite. Parohia este păstorită de părintele Ioan Cozmâncă.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre lucrarea apologetică a Sfinților Ierarhi Atanasie și Chiril, Patriarhii Alexandriei, îndemnându-i pe preoți și pe cei prezenți la slujbă la „a face face și a învăța”, după exemplul acelora. Prin ceea ce facem/trăim și prin exemplul personal, oferim celor de lângă noi (mai ales copiilor) posibilitatea să învețe și să trăiască, la rândul lor, credința. Mai întâi, ar fi potrivit să ajungem să ne cunoaștem propria credință mai temeinic decât ceea ce cunoaștem cel mai bine pe această lume, ca apoi să devenim învățători credibili pentru cei de lângă noi.

În încheiere, Preasfințitul Siluan, împreună cu preoții din protopopiat, au săvârșit slujba parastasului pentru Părintele Sorin Constantin Istrătescu, care a trecut la Domnul, în data de 17 ianuarie 2021.

După Dumnezeiasca Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a avut o convorbire pastorală și duhovnicească cu preoții și preotesele din protopopiat, prezenți la slujbă.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

ro_RORO
Copy link