Selectează o Pagină

Loading

Luni, 24 iune 2024, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia „Sfinții Mc. Nazarie, Ghervasie, Protasie și Celsie” din localitatea Milano (Protopopiatul Lombardia I), încredințată, spre păstorire, PC Părinte Protopop Ștefan Cătălin Andronache.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul a nuanțat aspectele Tainei Iubirii Dumnezeiești, a luminii din lumină care strălucește în inimile creștinilor ca lumină a dragostei, aducând mărturii din iconografie, imnografie, Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție, prin care a reliefat învățătura Bisericii despre Sfânta Treime. Preasfinția Sa a indicat Puterea Dragostei ca singura putere care poate cu adevărat să schimbe și să modeleze Universul, fiind totodată izvorul întregii creații.


Parohia „Sfinții Mucenici Nazarie, Ghervasie, Protasie și Chelsie” din Milano a fost înființată în anul 2018 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, fiind numit ca preot paroh părintele Ionuț Radu. Prima Sfânta Liturghie s-a săvârșit duminică, 15 aprilie 2018, în biserica intitulată San Filippo e Giacomo din Milano.
Adresa Bisericii este: Via Giovanni della Casa, nr. 17, Milano.

 

ro_RORO
Copy link