Selectează o Pagină

Loading

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit, în Duminica a șaptea după Înviere (a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic), Dumnezeiasca Liturghie la parohia românească cu hramul „Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul” din localitatea Rivarolo Canavese, păstorită de părintele Alexandru Ilinițchi. Vizita Preasfinției Sale este legată de sărbătoarea hramului, Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul fiind cinstit în fiecare an la data de 27 mai.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, ierarhul a subliniat faptul că, prin inima umplută de harul Duhului Sfânt, omul îl poate cunoaște pe Dumnezeu. Scopul vieții omului este de a-L cunoaște pe Dumnezeu, prin dobândirea Duhului Sfânt. Cunoașterea lui Dumnezeu dăruiește omului viață, iar omul are posibilitatea încă de pe pământ să fie părtaș vieții întru Domnul, viață care izvorăște din Trupul și Sângele Domnului, cu care suntem chemați să ne cuminecăm  la fiecare Sfântă Liturghie, îndumnezeindu-ne prin har.

Preasfinția Sa a vorbit și despre Sfinții Părinți, 318 la număr, participanți la primul Sinod Ecumenic, care a avut loc în anul 325 la Nicea (astăzi Iznik în Turcia), evidențiind rolul participării la sinod a Sfântului Atanasie de Mare al Alexandriei, când s-au alcătuit primele șapte articole din Simbolul de credință. Sfântul Atanasie cel Mare spune despre cei 318 de Sfinți Părinți participanți la sinod că se aseamănă cu cei 318 de slujitori pe care i-a avut Avraam, când s-a mutat din pământul natal în pământul făgăduit de Domnul. Așa cum cei 318 slujitori ai lui Avraam i-au fost fideli acestuia, astfel și cei 318 de participanți la sinod au fost fideli lui Hristos.

Predica poate fi ascultată integral mai jos 👇

La finalul slujbei, copiii și tinerii de la școala parohială au pregătit un moment artistic, primind de la ierarh diplomele de sfârșit de an catehetic. La eveniment a fost prezentă și doamna Ioana Gheorghiaș, Consulul General al României la Torino și domnul Alberto Rostagno, primarul orașului Rivarolo Canavese, care au adus mesaje de susținere și de felicitare cu ocazia aniversării a 7 ani de la înființarea parohiei.

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul” din Rivarolo Canavese a fost înființată în anul 2016 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, ca preot paroh fiind numit părintele Alexandru Ilinițchi. În anul 2017 a fost inaugurată biserica parohială, la care s-au făcut, până în prezent, lucrări de restructurare și restaurare. Parohia este găzduită în Biserica intitulată Santissimo Nome di Gesù, situată în Via Ivrea, numărul 83 din localitatea Rivarolo Canavese.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link