Selectează o Pagină

Loading

În Duminica a șasea după Rusalii (a vindecării slăbănogului din Capernaum), 16 iulie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, la Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Trei Ierarhi” din Lodi, păstorită de PC Părinte Nicolae Cazacu.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfinția Sa a tâlcuit Evanghelia vindecării slăbănogului din Capernaum, subliniind că, Domnul, prin cuvintele Îndrăznește, fiule! adresate slăbănogului, se raportează la noi într-un mod patern, apropiat. Iertarea păcatelor, dobândită prin această îndrăzneală, aduce cu sine nu doar curățire sufletească, ci și vindecare trupească.

Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți să îndrăznească și să ceară de la Dumnezeu ajutor și iertare, atât pentru aproapele și pentru sine.

Preasfinția sa a săvârșit și Sfânta Taină a Cununiei pentru tinerii Cătălin și Ioana Magdalena (fiica Părintelui Nicolae și a Preotesei Simona Cazacu).

👇 Predica Preasfințitului Siluan poate fi ascultată integral mai jos👇 


Parohia cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi”, din localitatea Lodi, a fost înființată în anul 2003, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif al Mitropolie Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, fiind numit ca preot paroh părintele Nicolae Cazacu. În anul de 2009, biserica parohială a trecut printr-un amplu proces de restaurare, fiind împodobită cu cele necesare pentru slujire. Adresa bisericii este: strada Lago di Garda, nr. 3, Lodi.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link