Selectează o Pagină

Loading

Duminică, 29 ianuarie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Doctori fără de Arginți Chir și Ioan” din localitatea Camposampiero, păstorită de părintele Neculai Postolache. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a hirotonit un diacon, a hirotesit un citeț și a binecuvântat lucrările de restaurare care s-au săvârșit la lăcașul de cult.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre faptul că în femeia cananeeancă ni se descoperă toți cei care nu primiseră făgăduințele de care se bucuraseră poporul lui Israel și care caută istovire, miluire, izbăvire și alinare de necaz la Domnul. Chemarea Numelui Domnului prin cuvintele „Miluiește-mă, Doamne” și „Doamne, ajută-mă” deschide drumul spre primirea mântuirii, căci „oricine va chema numele Domnului se va izbăvi(Ioil 3, 5).

Tinerii din parohie au pregătit un moment artistic cu cântece și poezii patriotice românești la care a luat parte și domnul Victor Lotreanu, Consulul General al României la Trieste.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link