Selectează o Pagină

Loading

În Duminica a cincea după Rusalii (a vindecării celor doi demonizați din ținutul Gadarei), 9 iulie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Panteleimon” din Roma, păstorită de PC Părinte Consilier Administrativ Augustin Gheorghiu. Cu această ocazie, Preasfinția Sa hirotonit întru diacon pe ipodiaconul Marius Margasiu, pe seama parohiei gazdă, și a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru prunca Alexandra.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit evanghelia vindecării celor doi demonizați, evidențiind că duhurile cele viclene sunt supuse și ascultă de Dumnezeu, în contrast cu omul civilizat care își croiește propria „fericire” și nu mai ascultă de Dumnezeu. Lumea de astăzi se află într-o situație de criză duhovnicească, într-o situație de eșec, datorită faptului că se conduce după propriile legi, Dumnezeu fiind pus deoparte. Dar Domnul oferă o soluție de scăpare: „oricine va chema numele Domnului se va mântui” (Ioil, 3,5).

👇 Întreaga predică poate fi ascultată mai jos👇

În anul 2008, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a fost înființat Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Panteleimon” care, din anul 2011, a devenit parohie, preot paroh fiind numit părintele Augustin Gheorghiu. În perioada 2008 – 2012, parohia a fost găzduită într-un spațiu provizoriu, iar începând cu anul 2012, s-a primit o biserica aparținând Institutului Oblati di San Giuseppe din Roma. Adresa bisericii este: strada Adriano I, nr. 189/B, Roma

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link