Selectează o Pagină

Loading

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, duminică, 16 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, în parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Londra, Regatul Unit al Marii Britanii.

La momentul potrivit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif, ierarhul a hirotonit întru diacon pe ipodiaconul Andrei Brișcă, pe seama Parohiei cu hramul „Întâmpinarea Domnului”, din localitatea Glasgow, Scoția.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a reliefat Taina credinței, care se ascunde în Praznicele Învierii Domnului, a Înălțării Domnului și a Pogorârii Duhului Sfânt, prin Taina dragostei Domnului, Care a asumat jertfa pe Cruce, pentru a putea îndumnezei pe om.

În ce privește tematica istorică, în această duminică, se face pomenirea celor 318 Sfinți Părinți de la Sinodul I Ecumenic, din anul 325, de la Nicea, arhiereul subliniind importanța credinței celei dreptslăvitoare, așezată spre mărturie în primele 7 articole din Simbolul de Credință.

Predica, integrală, a ierarhului poate fi ascultată mai jos 👇

Gândul la evanghelia duminicii poate fi citit aici: https://theofania.ro/duminica-a-7-a-dupa-pasti-taina-unimii-in-credinta/


Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Londra, este prima parohie ortodoxă apărută pe harta emigrației românești din Insulele Britanice, înființată cu binecuvântare Preafericitului Părinte Patriarh Justinian Marina în anul 1964.

Adresa bisericii este: St Dunstan’s in the West Church, 186a Fleet Street, London, EC4A 2HR.

Departamentul pentru Comunicare și Imagine al EORI


 

Abonează-te la canalul de YouTube THEOFANIA.RO, dând un simplu click aici: http://www.youtube.com/@EpiscopiaItalieiOficial

📲 Abonează-te pentru a urmări THEOFANIA.RO pe rețelele de socializare

➥ Facebook

➥ Instagram

➥ SoundCloud

➥ Telegram

WhatsApp

ro_RORO
Copy link