Selectează o Pagină

Loading

În Duminica a 29-a după Rusalii (a celor 10 leproși), Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, în sobor de clerici, la Parohia „Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești” din localitatea Bologna (Est – San Lazzaro di Savena), păstorită de către Preacucernicul Părinte Mihai Enescu.

Cu această ocazie, ierarhul a adresat un cuvânt de învățătură, subliniind că, recunoștința, față de Dumnezeu și de aproapele, arată sensibilitatea omului la cele primite, fie de la Domnul, fie la semenul său. Mulțumind Domnului pentru binefacerile primite, chiar și pentru cele încă neprimite, omul deschide Împărăția lui Dumnezeu, vindecă trecutul și dă rost viitorului.

Predica, integrală, poate fi ascultată mai jos ⬇️


Parohia „Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești” din localitatea Bologna a fost înființată în anul 2018 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, fiind încredințată, spre păstorire, părintelui Mihai Enescu. Parohia este găzduită într-o biserică catolică din localitate și este amenajată cu cele necesare slujirii ortodoxe. Adresa este: strada Russo, nr. 44, San Lazzaro di Savena (Chiesa di San Emiliano).

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link