Selectează o Pagină

Loading

Pe malul mării, în localitatea Torvaianica, credincioși români și italieni din Roma și împrejurimi, ortodocși sau iubitori ai ortodoxiei, au venit în număr mare în după amiaza zilei de vineri, 6 ianuarie 2023, în ziua de cinstire a Praznicului Botezului Domnului, pentru a participa la Sfințirea mare a apei, săvârșită de Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Evenimentul, ajuns la a cincea ediție, a fost organizat de Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mucenic Sebastian” din Pomezia, păstorită de părintele Ignazio Blasi și Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul” din Torvaianica, păstorită de părintele Iulian Petroiu.

Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre faptul că în Botezul lui Hristos regăsim propriul nostru botez, momentul în care am intrat în relație veșnică de iubire cu Dumnezeu. La botezul nostru primim de la Dumnezeu daruri, prin lucrarea Duhului Sfânt. Prezența Duhului Sfânt în viața noastră reprezintă iubirea lui Dumnezeu manifestată față de noi. Omul, prin cădere și neascultare, s-a îndepărtat de Dumnezeu și era nevoie de o restaurare a iubirii Sale în noi. Această restaurare se face prin Fiul care se întrupează pe pământ și care se botează în apele Iordanului pentru a sfinți firea noastră.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

Urmărește-ne pe INSTAGRAM

ro_RORO
Copy link