Selectează o Pagină

Loading

Sâmbătă, 14 octombrie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, cu ocazia hramului, la parohia românească din Pioltello, păstorită de Preacucernicul Părinte Constantin Croitoru. Sfinții Mucenici Nazarie, Ghervasie, Protasie și Chelsie, protectorii parohiei, sunt cinstiți în fiecare an, împreună cu Sfânta Parascheva de la Iași, la data de 14 octombrie.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a subliniat faptul că, precum Sfânta Cuvioasă Maică Parascheva este ocrotitoarea Moldovei și a orașul Iași, tot așa, Sfinții Mucenici Nazarie, Ghervasie, Protasie și Chelsie sunt ocrotitori ai orașului Milano. Una dintre trăsurile comune ale sfinților protectori ai parohiei este iubirea nemăsurată pentru Hristos, care a dus până la jertfa vieții proprii, îmbrățișând moartea, pentru a gusta imediat din viața cerească.

Predica integrală poate fi ascultată mai jos ⬇️

Parohia „Sfinții Mucenici Nazarie, Ghervasie, Protasie și Chelsie” din Pioltello a fost înființată, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în anul 2013, fiind numit ca preot paroh, părintele Nacu Laurențiu. Ulterior, funcția de paroh a fost ocupată de părintele Constantin Croitoru. În prezent, parohia este găzduită într-o biserică catolică. Adresa bisericii este: strada Don Amati, Seggiano-Pioltello.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link