Selectează o Pagină

Loading

Sâmbătă, 21 octombrie 2023, la împlinirea a 22 de ani de slujire arhierească, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la parohia „Sfântul Proroc Ieremia” din Guidonia, păstorită de Preacucernicul Părinte Sebastian Cosma.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre Sfinții Mărturisitori ai dreptei credințe din Transilvania, Visarion și Sofronie, care erau monahi, Oprea din Săliștea Sibiului, care era mirean, preoții Moise din Sibiel și Ioan din Galeș, cinstiți în fiecare an la data de 21 octombrie.

⬇️ Predica Preasfinției Sale poate fi ascultată integral mai jos ⬇️


Parohia din Guidonia a fost întemeiată pe data de 28 martie 2010, în Duminica Floriilor, primind hramul Sfântul Proroc Ieremia, sfânt care se prăznuiește în ziua de 1 mai. Preot paroh a fost numit părintele Sebastian Cosma. În ziua de 4 mai 2015, s-a primit aprobarea pentru construcția bisericii din Guidonia, iar în ziua de 23 mai 2015, s-a săvârșit slujba punerii pietrei de temelie, de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Din data de 6 mai 2019, s-au început lucrările la pictura bisericii, de către o echipă de pictori din România.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link