Selectează o Pagină

Loading


Este deja un început de tradiție în parohia Zămislirea Maicii Domnului din Roma, ca, la anumite sărbători religioase şi laice, copiii să lucreze anumite obiecte artizanale specifice sărbătorii respective. Osteneala lor este valorificată prin proiectul „Solidaritatea copiilor”, promovat de către Departamentul pentru Familie al Episcopiei noastre. Obiectele sunt expuse, credincioşii le achiziționează, lăsând o ofertă liberă, iar bănuții adunați ajung la unii copii bolnavi de la spitalul Bambino Gesù din Roma.
De Paşti nu putea fi altfel. Pe lucrările copiilor (coşulețe cu ouă mici de ciocolată, felicitări, ş.a.) s-au adunat oferte în valoare de 330 euro. De data aceasta, copiii au donat ajutorul financiar lui Luca (4 ani), un alt copil din familia noastră parohială, bolnav de leucemie şi alte afecțiuni destul de grave, aflat în terapie la spitalul menționat.
Amintim, cu acest prilej, că de 1 şi 8 Martie, „Solidaritatea copiilor” s-a îndreptat către 4 copii bolnavi, veniți din România să fie tratați la spitalul Bambino Gesù din Roma. S-au oferit atunci 700 euro, adunați din ofertele credicioşilor, care au preferat să cumpere mărțişoare și felicitări create de copii.
Să dea Dumnezeu ca aceste mici gesturi de dragoste milostivă să fie semințe aducătoare de rod, puse în inima copiilor.

Pr. Ilie Ursachi

ro_RORO
Copy link