Selectează o Pagină

Loading

În Duminica a patra după Rusalii (Vindecarea slugii sutașului), 2 iulie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, cu ocazia împlinirii a 18 ani de la înființare și a hramului, la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Pinerolo, păstorită de PC Părinte Consilier Ciprian Ghizilă. La momentul potrivit, ierarhul a hirotesit întru citeț pe tânărul Mihai Drâncianu

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Atanasie de Bogdania a vorbit despre iubirea de aproapele și despre părtășia la suferința acestuia, care se vindecă prin iubire. Cel care își iubește aproapele și se roagă pentru el, devine, cu adevărat, făcător de minuni, după cum sutașul roman a devenit pentru sluga sa aflată în suferință. Libertatea omului se desăvârșește prin dragoste, iar dragostea nu se poate cuantifica, putând face ca Dumnezeu să rămână uimit de iubirea noastră manifestată față de aproapele.

Ierarhul a subliniat că omul de astăzi este deranjat de prezența suferinței aproapelui,  a durerii și morții, căutând soluții prin care acestea să fie camuflate, mascate cu „un tablou frumos al vieții”. Soluția nu este ascunderea în spatele unui paravan fals a realității, ci acceptarea stării ca venind de la Dumnezeu, spre întărirea credinței și manifestarea iubirii față de aproapele.

Pentru merite deosebite în activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească, părintele paroh, alături de membrii Consiliului Parohial, au primit Gramate de apreciere.


👇 Predica PS Atanasie de Bogdania poate fi ascultată integral mai jos👇 

👍 Apreciați materialul și 👉 distribuiți-l pentru ca și alții să afle folos duhovnicesc ascultând această predică.

🔔 Nu uitați să vă abonați la canalul YouTube Theofania și să apăsați pe clopoțel pentru a fi înștiințați atunci când publicăm materiale noi.


Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Pinerolo își are începuturile în primăvara anului 2004, când vrednicul de pomenire părinte Lucian Roșu (Torino 2) a început slujirea periodică pentru românii din zonă. În toamna anului 2004, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, la acea vreme Episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, propune înființarea unei parohii la Pinerolo, care se va concretiza în iarna aceluiași an, fiind numit ca și paroh, părintele Sorin Petre. În anul 2011, parohia primește spre folosire biserica intitulată San Bernardino, din localitate, unde se slujește și în prezent. În anul 2012, în urma transferului părintelui Sorin Petre ca preot slujitor la parohia românească din Pino Torinese, ca preot paroh este numit părintele Ciprian Ghizilă. În perioada 2012-2013, biserica parohială a trecut printr-un amplu proces de restructurare și amenajare, fiind amenajată pentru a se putea sluji cultul ortodox. Adresa bisericii este: strada Archibugieri di San Giorgio, nr. 23, Pinerolo.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link