Selectează o Pagină

Loading

Marți, 9 mai 2023, în ziua pomenirii aducerii la Bari a moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, înconjurat de un sobor de clerici, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Treime” din Bari, păstorită de Preacucernicul Părinte Mihai Drigă, protopop onorific.

În după-amiaza zilei, ierarhul alături de clerici, a mers la Basilica Sfântul Nicolae din Bari, unde a săvârșit slujba acatistului Sfântului, mulțumind lui Dumnezeu pentru darurile și binecuvântările primite de la Sfântul Nicolae.


Basilica Sfântul Nicolae din Bari (Basilica di San Nicola) a fost construită între anii 1089 și 1197. Este un important centru de pelerinaj atât pentru creștinii italieni, cât și pentru creștinii ortodocși, ea adăpostind cripta cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni, cinstit, în fiecare an, la data de 6 decembrie. Moaștele Sfântului au fost aduse, de la Mira Lichiei la Bari, în ziua de 9 mai 1087, de un grup de 62 de marinari. Papa Urban al II-lea a așezat sfintele moaște ale Sfântului sub altarul din cripta bisericii ce fusese deja ridicată în cinstea Sfântului Nicolae și unde pot fi cinstite și astăzi.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link