Selectează o Pagină

Loading

Înconjurat de un sobor de clerici, sâmbătă, 27 mai 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie cu ocazia hramului la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul” din Torvaianica, păstorită de părintele Iulian Petroiu.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Atanasie de Bogdania a vorbit despre importanța Înălțării Domnului cu trupul la cer și șederea de-a dreapta lui Dumnezeu, unind astfel firea omenească cu firea dumnezeiască, împărtășindu-Se nouă prin întrupare și dăruindu-ne loc alături de Sfânta Treime prin Înălțare, trupul omenesc al Domnului fiind așezat la loc de cinste în cadrul Treimii, alături de Dumnezeu Tatăl și Duhul Sfânt.

Preasfinția Sa a vorbit și despre Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul, ocrotitorul parohiei gazdă,  care după 20 de ani de slujire în armata romană, în moment de prigoană a creștinismului, mărturisește credința întru Hristos, făcându-se astfel din ostaș al lumii acesteia, ostaș al lui Hristos. Ierarhul a îndemnat pe cei prezenți să se hrănească din viața sfinților și să-i facă modele ai vieții creștine, ca prin ei să devină Biserică vie și lucrătoare.

La finalul slujbei, ierarhul a binecuvântat cu aghiasmă lucrările de înfrumusețare efectuate la lăcașul de cult, parohia fiind înființată în urmă cu un an de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Predica întreagă poate fi ascultată mai jos 👇

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


Youtube
Instagram
Whatsapp
Telegram
Telegram
Telegram
Copiază
ro_RORO