Selectează o Pagină

Loading

Vineri, 2 iunie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, cu ocazia hramului, la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din localitatea Napoli, păstorită de PC Părinte Florin Bontea. La momentul potrivit, ierarhul a hirotonit întru diacon, pe seama parohiei gazdă, pe ipodiaconul Gheorghe Poiană.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, Preasfinția Sa a subliniat că Domnul Hristos, prin Duhul Sfânt, ne pregătește pentru viața cea veșnică din Împărăția Sa. Duhul Sfânt leagă inima omului de Dumnezeu, iar din această legătură se naște Biserica. În Biserică, omul se întâlnește cu Dumnezeu, Biserica fiind reprezentarea Raiului unde a avut loc prima întâlnire a omului cu Dumnezeu. Toți cei care întră în Biserica lui Hristos prin Botez și prin primirea peceții Darului Sfântului Duh, prin lucrarea lui Dumnezeu în viața lor, nu mai mor sufletește, chiar dacă trupul se îndreaptă spre sfârșitul firesc.

Ierarhul a vorbit credincioșilor și despre Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, subliniind că este unul dintre sfinții ocrotitori ai țării noastre și mărturie a lucrării harului Duhului Sfânt în viața tuturor celor care cheamă pe Dumnezeu în viața lor.

Predica ierarhului poate fi ascultată mai jos

Parohia Ortodoxă Română cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” a fost înființată în anul 2007 de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, primul preot paroh fiind Preacucernicul părinte Gigel Roată. Între anii 2008-2015, parohul comunității a fost părintele Simion Desrobitu. Din data de 1 mai 2015 până în prezent, paroh este părintele Florin Bontea, care a realizat renovarea totală a bisericii cu ajutorul şi sprijinul financiar al credincioşilor. În biserică se află o părticică din moaştele Sfântului Mare Mucenic Ioan Cel Nou de la Suceava și un veşmânt cu icoana Sfântului care a împodobit racla de la Suceava.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link