Selectează o Pagină

Loading

Miercuri, 13 septembrie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, cu ocazia hramului,  înconjurat de un sobor de clerici, la parohia „Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop” din localitatea Pesaro, păstorită de PC Părinte Constantin Corniș.

Ierarhul a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, subliniind că, Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop, ocrotitorul parohiei, se face îndeplinitor a poruncii Domnului de „a-și lua Crucea”, primind un martiriu „indirect”, făcându-se astfel bineplăcut lui Dumnezeu și devenind, încă din timpul vieții, făcător de minuni.

⬇️ Predica Preasfinției Sale poate fi ascultată integral mai jos ⬇️


Parohia „Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop” din Pesaro a fost înființată în anul 2009 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, numind ca paroh pe părintele Constantin Corniș. La început se slujea doar duminica şi la sărbătorile mari, într-o biserică catolică, „Santa Maria del Porto” din Pesaro, unde comunitatea a fost găzduită timp de un an şi jumătate. În luna noiembrie a anului 2011, parohia a obținut un spațiu propriu de slujire, din partea unei Congregații catolice, spațiul care, apoi, a fost amenajat cu toate cele de trebuința pentru slujbele ortodoxe. Adresa parohiei este: Strada delle Marche, nr. 36, Pesaro (lângă Istituto Alberghiero „Santa Marta”).

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

ro_RORO
Copy link