Selectează o Pagină

Loading

Joi, 14 septembrie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în sobor, cu ocazia hramului parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci” din Torino, păstorită de PC Părinte Gabriel Burcescu, avându-l alături pe PC Părinte Protopop Marius Floricu (Protopopiatul Piemonte 1).

Cu această ocazie, ierarhul a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți, pornind de la pericopa evanghelică citită cu ocazia praznicului.

⬇️ Predica PS Siluan poate fi ascultată mai jos ⬇️


Parohia Ortodoxă Română „Înălțarea Sfintei Cruci” din Torino a fost înființată în anul 2001 și a fost numit, ca preot paroh, părintele Lucian Roșu, de vrednică pomenire. Parohia a primit spre folosință un locaș de cult de la Biserica Catolică. Parohia desfășoară programe social-filantropice și promovează valorile religioase și culturale românești. În anul 2019, Preasfințitul Atanasie de Bogdania a pus, la Torino, piatra de temelie la Capela primului cimitir ortodox român din Italia. Proiectul a fost inițiat de vrednicul de pomenire părinte Lucian Roșu, care s-a mutat la Domnul, în anul 2020. Din anul 2020, Pr Gabriel Burcescu a fost numit preot paroh. Alături de părintele Gabriel, mai slujesc părintele Iustin Androne și părintele Vasile Istina.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

ro_RORO
Copy link