Selectează o Pagină

Loading

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părintele nostru Episcopul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părintele nostru Atanasie de Bogdania Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, astăzi, luni 12 decembrie 2022, Parohia „Învierea Domnului” din localitatea Massa își prăznuiește hramul de iarnă.

La praznicul Sfântului Ierarh Spiridon, s-a săvârșit sfânta și dumnezeiasca liturghie în sobor de preoți.
În cuvântul de învățătură Preacucernicul Părinte Andrei Vizitiu, Paroh al Parohiei Ortodoxe Române „Sf. Proroc Isaia” din localitatea Viareggio, a subliniat modelul de viață al sfântului Ierarh Spiridon, evidențiind simplitatea vieții, smerenia, râvna și dragostea pentru adevărul de credință întru Sfânta Treime Cea de o ființă și nedespărțită.
Credincioșii s-au bucurat de închinarea și cinstirea papucelului Sfântului Spiridon, odor din tezaurul Parohiei Ortodoxe Române „Sf. Cuv. Paisie de la Neamț” din localitatea Livorno; cu această ocazie mulțumim Preacucernicului Părinte Protopop Ciprian Calfa. De asemenea, s-a scos spre cinstire și închinare părticică din sfintele moaște ale Sfântului Mucenic Pamvo, odor din tezaurul Parohiei noastre. Aceste sfinte odoare vor rămâne spre închinare în biserică pe tot parcursul zilei.
Programul liturgic se va încheia astăzi, după săvârșirea Sfintei Taine a Maslului de obște, care va începe la orele 17:00.
Mulțumim Părinților împreună slujitori, ctitorilor, credincioșilor și tuturor ostenitorilor și făcătorilor de bine.
Slavă lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările Sale!
ro_RORO
Copy link