Selectează o Pagină

Loading


Vineri, 21.10.2022 din mila lui Dumnezeu, cu Binecuvântarea Preasfințitului Părintelui nostru Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și din purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Parohia Ortodoxă Română din Venaria Reale și-a sărbătorit sfântul ocrotitor pentru a patra oară de la înființare, pe Sf. Cuvios Ilarion Cel Mare,.

A îngăduit Sfântul Cuvios Ilarion cel Mare, ca sărbătoarea de azi să fie deplină și petrecută în biserica nou cumpărată prin strădania ctitorilor și a celor care au fost mereu aproape de parohie, încă de la înființarea ei.

La această sărbătoare, s-a adăugat bucuria împreună slujirii Sfintei Liturghii cu preoții Protopopiatului Piemonte III din care Parohia Ortodoxă Română “ Sf. Cuvios Ilarion cel Mare” face parte.

Tot astăzi, Preacucernicul Părinte Protopop Cristian Ștefan, dimpreună cu întregul sobor de preoți, din Binecuvântarea Preasfințitului Părintelui nostru Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a slujit și rostit rugăciunea de Binecuvântare a începutului de lucrări care vizează transformarea locașului de cult, de curând cumparat, într-unul ortodox.

În data de 21.10.2022, se împlinesc trei ani de existență a Parohiei Ortodoxe Române a Italiei. Momentul liturgic a fost încheiat cu o agapă frățească.


ro_RORO
Copy link